POWERYOGA

Poweryoga is een vloeiende, dynamische vorm van yoga. De san salutation is een serie van verschillende houdingen op het ritme van je adem.

Poweryoga is een vloeiende, dynamische vorm van yoga. De san salutation is een serie van verschillende houdingen op het ritme van je adem. Elementen uit de san salutation zijn een steeds terugkerend onderdeel en worden gebruikt als verbinding tussen de houdingen.

Belangrijk is dat je goed inademt naar je buik toe wat zorgt voor optimale zuurstof en energie opname en volledig uitademt door de neus. Je blaast je gifstoffen uit je lichaam waardoor de geest tot rust komt. De nadruk in de les ligt op de fysieke inspanning, het vergroten van (innerlijke) kracht, concentratie en uithoudingsvermogen. Deze vorm van yoga helpt je om je geest tot rust te brengen en stress minder kans te geven. Het opbouwen van fysieke kracht en concentratie verstevigt je geest en lichaam. Het lichaam wordt van binnenuit opgewarmd wat een reinigend effect op de klieren en het zenuwstelsel heeft en ervoor zorgt dat spieren gewrichten gemakkelijk soepel worden, zodat je dieper in houdingen kunt komen zonder blessures.

Waarom is yoga nog meer een goede aanpak:

  • het ontmoedigd vetophoping en helpt met gewichtsverlies
  • het verbetert je spijsvertering
  • het verhoogd de bloedstroom naar je hart
  • yoga bevordert een rechte, gestrekte wervelkolom, naar achter gerichte schouders en sterke spieren
  • je lichaamshouding verbetert, een correcte houding zorgt voor goede doorbloeding van de armen waardoor de spieren beter hun werk kunnen doen
  • het verbetert de circulatie en flexibiliteit in je hele lichaam
  • je maakt lengte in spieren, pezen en zenuwbanen. Met name in de eerste lessen kun je ervaren dat er veel gewicht op je armen en polsen terecht komt. Het heeft tijd nodig om kracht op te bouwen. Wat weer een positief effect heeft op het voorkomen van RSI