Zwanenburgse gaat naar ek bikini Fitness

Zwanenburgse in race voor europese titel Bikini Fitness

Birgit Aarsman hoopt op succes in Spanje

Lijnden. “Het is niet alleen een kwestie van zelf goed trainen, je kunt niet zonder een optimale begeleiding. Daarom ben ik zo blij met de faciliteiten van Friends4Life en de deskundigheid van hun personal coaching. Dat geeft mij, nu de Europese kampioenschappen voor de deur staan, beslist iets extra’s. ”Ze is jong (26), aantrekkelijk en prachtig gespierd, Birgit Aarsman. En dat gaat ze laten zien. Op zondag 17 mei vertegenwoordigt ze Nederland op het Europees kampioenschap Bikini Fitness. “Het is in Santa Susanna bij Barcelona. Een fantastische kans en een mooie uitdaging”, vertelt ze na een trainingssessie bij Friends4Life in Lijnden. Ik ga er helemaal voor.”

Bikini Fitness, wat is dat? “De mildste vorm van body building”, vertelt ze. “Je laat ermee zien hoe je lichaam optimaal in shape kan zijn. Je straalt kracht en fitheid uit. Je bent gespierd, maar niet in die properties als bij bodybuilding. Een mooie en bijzondere sport.”

Birgit, afkomstig uit Zwanenburg maar nu woonachtig in Badhoevedorp rondde, voordat ze zich aan haar sport ging wijden, een opleiding International Business af. “Dat is heel breed. Je kunt er alle kanten mee op. Maar op dit moment richt ik mij vooral op Bikini Fitness. En ik werk fulltime als model. Freelance. Dat is praktisch, want dan kan ik het het beste combineren. Ik heb campagnes gedaan voor diverse bikinimerken. Heel leuk was Curms Beachwear, badmode optimaal afgestemd op het surfen. Of die campagne met mijn liefde voor Bikini Fitness te maken heeft? Nee, ik was daar al langer fan van. Ik ben altijd sportfanaat geweest: atletiek, boksen. Een paar jaar geleden kwam ik in aanraking met bikini fitness en het was meteen: WOOH!”. Mijn interesse was gewekt, ik ging trainen, deed mee aan wedstrijden. Met succes: vorig jaar maart werd ik derde in de strijd om de Juliette Begmann Cup.
De wedstrijden hebben verschillende niveaus. Je begint bij de D’s en als je dan in de top 3 komt, kwalificeer je je voor een hogere klasse. Uiteindelijk beland je in A en dan mag je meedoen aan internationale wedstrijden. Er zijn geen verschillende gewichtsklassen, wel lengteklassen: tot 1.65m, tot 1.70m en > 1.70m. Ik val in de laatste, en vanuit die klasse ben ik geselecteerd voor Spanje. Wat mijn kansen zijn? Geen idee. Maar ik hoop op iets heel moois. Als dat lukt, dan heb ik, behalve aan Friends4Life, veel te danken aan mijn vader, Niek Aarsman van Firststop Deni in Zwanenburg. Zonder zijn onvoorwaardelijke steun zou ik niet aan alle wedstrijden mee hebben kunnen doen. Hij en zijn vrouw Miriam gingen mee naar Kopenhagen, waar ik op 5 april 1ste werd bij de strijd om de Loaded Cup. En ze zijn ook in Barcelona, net zoals mijn moeder, mijn vriend en mijn schoonfamilie. Echt top!”

Tweede thuis

Birgit is enthousiast over Friends4Life en ziet de sportschool in Lijnden als haar tweede thuis. “Ik ben er 4 jaar geleden begonnen. Tom Dear en zijn team staan altijd voor me klaar. En Michael Go, van Personal Gym Punt Uit, speelt een belangrijke rol. Ik maakte altijd mijn eigen training- en voedingsschema’s, maar begin dit jaar heb ik hem gevraagd me te adviseren. Je kunt niet aan topsport doen zonder professioneel advies. Michael weet waar hij het over heeft en respecteert mijn eigen inbreng. Daarnaast controleert hij via metingen mijn vetpercentage. Zo houden we alles nauwlettend in de gaten. Het loopt prima, ik ben heel blij met Friends4Life. We zijn een echt team.”