Fysio

Voor Fysiotherapie kun je bij Fitnessclub Friends4Life terecht bij Fysiotherapie Gezondheidscentra Osdorp. Gestart in 1980 in Gezondheidscentrum Osdorp zijn we uitgegroeid tot een grote en vooral betrouwbare aanbieder van fysiotherapie in de regio actief op meerdere locaties. Op de locatie van FF4L bieden we zowel fysiotherapie, als manuele therapie aan. Daarnaast kunnen we u ook begeleiden bij het opbouwen van conditie en spierkracht bij bijvoorbeeld chronische lage rugklachten of hart-, vaat en longproblemen.

Kwaliteit

Alle fysiotherapeuten van Fysiotherapie Gezondheidscentra Osdorp voldoen aan de eisen die het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie aan het beroep stelt. Dat betekent dat we volgens richtlijnen werken, na- en bijscholing volgen en ingeschreven staan in de verschillende kwaliteitsregisters. Om de kwaliteit van fysiotherapie in het algemeen te verbeteren doet Fysiotherapie Gezondheidscentra Osdorp regelmatig mee aan wetenschappelijk onderzoek. We zijn sinds 2011 een Pluspraktijk. In de afgelopen 12 maanden kregen we van meer dan 200 mensen gemiddeld een 9.

Fysiotherapie

Een behandeling bij een fysiotherapeut kan verschillende doelen hebben zoals herstel van bewegen, of voorkomen van nieuwe klachten, maar ook zo goed mogelijk kunnen bewegen met een beperking.

De eerste behandeling bestaat uit een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. In het gesprek stelt de fysiotherapeut vragen over de klachten; bijvoorbeeld hoe ze ontstaan en wanneer ze toenemen of verminderen. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek, waarbij de fysiotherapeut houding en bewegingen beoordeelt en gewrichten en spieren onderzoekt.

Onze praktijk ondersteunt de website “hier heb ik pijn”. Op deze site kunt u door vragen te beantwoorden en zelf tests uit te voeren uitzoeken of het zinvol is om naar de fysiotherapeut te gaan. Klik hier om naar onze website te gaan om meer informatie te krijgen over je klacht.

Manuele Therapie

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom.

Voorbeelden van klachten die een manueel therapeut kan behandelen:

  • Hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
  • Nek-en schouderklachten en lage rugklachten met en zonder uitstraling naar armen en benen

Tarieven

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Als je een aanvullend pakket hebt waarin behandeling fysiotherapie is verzekerd declareren wij de behandeling rechtstreeks bij je verzekering. Op onze website vind je de tarieven van behandelingen waarvoor je niet of onvoldoende verzekerd bent en die dus niet door je verzekeraar vergoed worden.

Contact

Je kunt ons bellen: 06-81782854 of mailen fysiotherapie.osdorp@gmail.com.

Je kunt je ook aanmelden via het inschrijfformulier op onze website. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

We zijn regelmatig in de Fitnessclub aanwezig en herkenbaar aan het vest of shirt met onze praktijknaam er op. Dus je kunt ons ook aanspreken als je een afspraak wilt maken.